אכיניצאה

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

אכינציאהאכיניצאה היא אחד הצמחים הפופולאריים ביותר כיום. זהו צמח מרפא אינדיאני, הנקרא על שם הקשקשים הקוצנים בראש הזרע שלו, שמזכיר את עמוד השדרה של קיפוד זועם. ארכיאולוגים מצאו עדויות לכך כי האינדיאנים השתמשו באכיניצאה לפני למעלה מארבע מאות שנים לטיפול בדלקות ופצעים כלליים, והחשיבו צמח זה כ"תרופה לכל".

לאורך ההיסטוריה, אנשים השתמשו באכיניצאה לטיפול במחלת השנית, עגבת, מלריה, הרעלת דם ודיפטריה. למרות שצמח זה היה פופולארי במאות ה-18 וה-19, השימוש בו החל לרדת בארצות הברית לאחר כניסת האנטיביוטיקה. במהלך המאה העשרים, הפך הצמח לפופולארי יותר ויותר בגרמניה. למעשה, רוב המחקר המדעי על אכיניצאה נערך בגרמניה.

כיום משתמשים אנשים בצמח זה על מנת לקצר את משך הזמן של השפעת ההתקררות וכשיטה להפחתת התסמינים, כגון כאב גרון, שיעול וחום. הרבליסטים רבים ממליצים אף על אכיניצאה לסיוע בחיזוק המערכת החיסונית ולחימה בזיהומים.

שימושים כלליים

מחקרי מעבדה מצביעים על כך כי אכיניצאה מכילה חומרים פעילים המשפרים את פעילות המערכת החיסונית, הקלה על כאב, הפחתת הדלקת, טיפולים הורמונאליים, טיפולים בנגיפים והשפעות נוגדות חמצון. מסיבה זו, מרפאים מקצועיים בצמחים ממליצים על צמח זה לטיפול בדלקות בדרכי השתן, פטריות בנרתיק, דלקות אוזניים, זיהומים בכף הרגל, סינוסיטיס, נזלת אלרגית, וריפוי פצעים.

מחקר אחד אף מצא כי תמצית אכיניצאה מפעילה פעולת נגד על התפתחות פצעים קרים חוזרים המופעלים על ידי נגיף הרפס סימפלקס (HSVI), כשהוא מוזן לפני ההדבקה.

זהו צמח רב שנתי הגדל באזור המערב התיכון של צפון אמריקה. יש לו גבעולים גבוהים, הוא נושא פריחה וורודה או סגולה והוא בעל קונוס מרכזי בדרך כלל סגול או חום. הפרח הגדול הוא למעשה ראש הזרעים בעלי הקוצים החדים הדומים למסרק נוקשה.

אכיניצאה להצטננות

מספר מחקרים הראו כי צמח זה גורם לתחושה טובה מהירה יותר בהצטננות. מספר ניסויים קליניים הוכיחו כי אנשים שלוקחים אכיניצאה ברגע שהם מרגישים חולים, מפחיתים את חומרת ההתקררות שלהם וסובלים מפחות תסמינים, בהשוואה לאנשים שאינם נוטלים את הצמח.

סקירת 14 ניסויים קליניים מצאה כי אכיניצאה מפחיתה את הסיכויים לפיתוח הצטננות ב-58% ומקצרת את ההצטננות בתקופה של יום עד ארבעה ימים. חשוב לבחור תוסף אכיניצאה באיכות גבוהה. יש להתייעץ עם הרופא לקבלת המלצות.

תכולה

אכיניצאה מכילה מספר חומרים כימיים המכילים השפעה טיפולית. אלו כוללים סוכרים, גליקופרוטאינים, שמנים נדיפים ופלבנואידים. הכימיקלים הכלולים בשורש שונים במידה ניכרת מאלו שבחלקו העליון של הצמח. לשורש יש את הריכוזים הגבוהים של שמנים נדיפים, תרכובות ריחניים, ואילו החלקים מעל הקרקע של הצמח, נוטים להכיל יותר סכרים, חומרים הידועים כמעוררים את פעילות המערכת החיסונית.

שילוב החומרים הפעילים הוא האחראי להשפעות המועילות של אכיניצאה. אם כי המחקר מצביע על כך כי החלק של הצמח מעל הקרקע הוא היעיל ביותר. בגרמניה, החלקים של אכיניצאה מעל פני הקרקע, מאושרים לטיפול בהצטננויות, דלקות בדרכי הנשימה העליונה, דלקות בדרכי השתן וריפוי פצעים. שורש הצמח מאושר אף הוא לטיפול בזיהומים דוגמת שפעת.

זמינות התוסף

שלושה סוגים של אכיניצאה משמשים בדרך כלל למטרות רפואיות. אכיניצאה angustifolia, אכיניצאה פאלידה ואכיניצאה פורפוראל. סוגים רבים של אכיניצאה מכילים שילוב של אחד, שניים או אפיל שלושת הסוגים. מוצרים שונים משתמשים בחלקים שונים של הצמח, ומסיבה זו יעילותו עשויה להיות שונה ממוצר אחד למשנהו.

כל סוגי האכיניצאה זמינים בתמציות, טבליות, כמוסות ומשחות. הוא זמין אף בשילוב עם צמחי מרפא אחרים לחיזוק מערכת החיסון, ויטמינים ומינרלים. יש לרכוש מוצרים שהורכבו על ידי חברות בעלות מוניטין, ומוסדות אמינים ובעלי ידע. במידת האפשר, יש לבחור מוצרים בעלי עוצמה מובטחת או תמציות סטנדרטיות.

אופן השימוש

המינונים המומלצים משתנים מילדים למבוגרים, בדרך כלל המינונים הנפוצים הם:

ילדים –  יש להתייעץ עם רופא הילדים או רופא צמחים המוכשר טיפול בילדים, על מנת לקבוע את המינון לילדים. יש להשתמש בתכשירים נטולי אלכוהול.

מבוגרים

לגירוי המערכת החיסונית, הצטננות, שפעת, דלקות בדרכי הנשימה העליונות או דלקות בשלפוחית השתן, יש לבחור את שיטת הצריכה הרצויה ולקחת את התוסף שלוש פעמים ביום עד לתחושה טובה יותר, אך לא מעבר לשבוע עד עשרה ימים.

  • גרם אחד או שניים של שורש מיובש בתה
  • שניים עד שלושה מיליגרם של תמיסת תמצית תקנית
  • שש עד תשע מיליגרם של תמצית אכיניצאה
  • שלוש מאות מיליגרם של תמצית תקנית, 4% אבקה המכילה פנולים
  • טינקטורה: עשרים עד תשעים טיפות
  • תמצית טריה: 15-23 טיפות.

לריפוי פצעים יש למרוח קרמים או משחות, על פי הצורך.

מה היה לנו עד עכשיו?