ג'ינסנג

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

ג'ינסנג ג'ינסנג הוא אחד מעשרה מינים שונים של צמחים קצרים, איטיים, רב שנתיים, הגדל עם שורשים בשרניים. הוא משחזר ומשפר רווחה, ונחשב לאחד מצמחי המרפא הפופולאריים ביותר בעולם כיום. הוא מורכב משורש בהיר, בצורה מפוצלת, גבעול ארוך יחסית, ועלים ירוקים בצורת אליפסה.

שני סוגי הג'ינסנג, האמריקאי והאסייאתי, מספקים דחיפת אנרגיה, משפרים את רמות הסוכר בדם, מתקנים רמות כולסטרול נמוכות, מפחיתים את הלחץ, מקדמים רגיעה, מטפלים בסוכרת ובבעיות תפקוד מיני בקרב גברים.

יש לציין כי ג'ינסנג סיבירי אינו אמיתי ואינו שייך לסוג התוסף המומלץ. למרות שהוא נחשב לתוסף צמחי, יש להיזהר ברכישתו, היות והוא אינו זהה במרכיביו לג'ינסנג האמריקאי או האסייאתי.

שימושי ג'ינסנג

באופן קלאסי, ג'ינסנג משמש לטיפול במספר מחלות שונות. אנשים שנוטלים תוסף זה משתמשים בו לשיפור המצבים הבאים:

הגברת האנרגיה ומניעת עייפות – ג'ינסנג ממריץ את הפעילות הגופנית והנפשית בקרב אנשים חלשים ועייפים. מחקר שנערך במאיו קליניק, גילה כי הצמח הראה תוצאות טובות בסיוע לתסמיני עייפות בקרב חולי סרטן.

שיפור התפקוד הקוגנטיבי – ג'ינסנג משפר את יכולת החשיבה והקוגניציה. מחקר שנערך בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת נאנטונג בסין, בחן טענה זו ומצא אותה אמיתית. מחקר אחר, שפורסם בכתב העת של מדע החלב, בחן אם ניתן לשלב ג'ינסנג אמריקאי למזונות. החוקרים פיתחו חלב מועשר ג'ינסנג עם רמות מספיקות של הצמח ומצאו כי הוא יעיל לשיפור התפקוד הקוגנטיבי.

השפעות אנטי דלקתיות – על פי תוצאות ניסויי מחקר שפורסמו בכתב העת Journal of Translational Medicine, ג'ינסנג מכיל שבעה רכיבים שהוכחו כבעלי השפעות דיכוי המערכת החיסונית. אלן לאו, שהוביל את המחקר, אמר כי התפקיד האנטי דלקתי של הצמח מתפקד כהשפעה משולבת על מיקוד רמות פעילות חיסונית שונות.

מניעת סרטן – החומרים הנמצאים בג'ינסנג הם בעלי תכונות אנטי סרטניות. מספר מחקרים באסיה מצאו קשר בין צריכת תוסף. זה לסיכון נמוך יותר של סרטן. החוקרים במרכז לחקר הסרטן מצאו כי הצמח משפר את ההישרדות ואיכות החיים, לאחר אבחנת סרטן השד.

בעיות זקפה – גברים יכולים לצרוך ג'ינסנג לטיפול בבעיות זקפה. מחקר קוריאני משנת 2002 גילה כי שישים אחוזים מהגברים שנטלו תוסף זה, הבחינו בשיפור בתסמיניהם. בנוסף, מחקר שפורסם בכתב העת הבריטי לפרמקולוגיה קלינית, סיפק הוכחות ליעילות הצמח לטיפול בבעיות זקפה.

תופעות לוואי של ג'ינסנג

למרות שהצמח נחשב בדרך כלל כבטוח לצריכה, הוא עלול לגרום לתופעות לוואי שונות:

  • כאבי ראש
  • בחילה
  • קצב לב גבוה
  • אי שקט
  • קשיי שינה
  • נשים עלולות להיתקל בתופעת שדיים נפוחים ודימום מהנרתיק.

סיבוכים הקשורים לג'ינסנג

רופאים אינם ממליצים לצרוך את התוסף בשילוב עם תרופות נוגדות דיכאון הנקראות מעכבי מונאמין אוקסידאז (MAOIs), היות והשילוב עלול לגרום להתקפי רעידות חזקים.

ג'ינסנג עלול לשנות את ההשפעות של תרופות ללחץ דם ולב, כולל חוסמי תעלות סידן. בנוסף, התוסף עלול להגביר את הסיכון לדימום, כאשר הוא נלקח עם תרופות המשפיעות על קרישת דם, כגון קומדין או אספירין.

מה היה לנו עד עכשיו?