הפרעות קשב וריכוז

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

הפרעות קשב וריכוזהפרעות קשב וריכוז הן הפרעות שמקורן בהתפתחות לקויה של המוח. התסמינים המרכזיים של ההפרעות באים לידי ביטוי באימפולסיביות, היפראקטיביות, קשיי ריכוז וקשיי קשב. מדובר על תופעה שכיחה מאוד שפוגעת בחמישה עד עשרה אחוז מכלל האוכלוסייה ומתגלה לרוב בילדות.

ההפרעות משפיעות על כל תחומי החיים של הסובלים מהן כשבין היתר ניתן לראות את ההשפעות שלהן על חיי הזוגיות של האדם, על משלח ידו, על תחביביו, על קשריו הבינאישיים באופן כללי ועוד.

מהם התסמינים של ההפרעות?

קצרה היריעה מלפרט אודות כל התסמינים של הפרעות קשב וריכוז ולכן נזכיר אותם רק על קצה המזלג. חשוב לציין כי התסמינים אינם ספציפיים, ובמקרים מסוימים יכולים שני אנשים לסבול מהפרעות קשב וריכוז ועדיין להציג תסמינים שונים לחלוטין. אלו הם התסמינים המרכזיים:

  • קשב וריכוז – קושי ביכולת לשמור על ריכוז לאורך זמן, קושי בהתמקדות בגירוי בודד, קושי ביכולת למקד את החשיבה, קושי בחשיבה בהירה, קושי ביכולת פיצול הקשב שמובילה לחוסר יכולת לבצע מספר פעולות בו זמנית, קושי להתעלם מגירויים חיצוניים.
  • אימפולסיביות – נטייה להתפרצויות, קושי בהתנהגות שמתאימה לחוקים החברתיים, קושי בהימנעות מביצוע פעולות שיש בהן סכנה, קושי להמתין לתור הדיבור במהלך שיחה או קושי להמתין לתור במשחק (בקרב ילדים ההפרעה תבוא לידי ביטוי במשחק ובקרב מבוגרים בשיחה).
  • היפראקטיביות – דיבור אינטנסיבי, חוסר שקט תנועתי, חוסר יכולת לשבת במנוחה.

מהו הטיפול הקונבנציונאלי להפרעות קשב וריכוז?

מטרת הטיפול הקונבנציונאלי בהפרעות קשב וריכוז היא להביא לשיפור בתפקוד של המטופלים, תוך הימנעות במידת האפשר מהקשיים המשניים להפרעות. מדובר על טיפול רב מערכתי שנע על מספר צירים במקביל שעליהם ניתן למנות את הציר הרגשי הנפשי, את הציר הביולוגי ואת הציר החברתי.

טיפול מוצלח לפיכך בראי הרפואה המערבית צריך לכלול טיפול תרופתי, טיפול התנהגותי, טיפול נפשי וטיפול שמטרתו להעניק למטופל כלים פרקטיים להתמודדות עם התסמינים מהם הוא סובל באופן ספציפי.

טיפול בהפרעות קשב וריכוז באמצעות בעלי חיים

הטיפול באמצעות בעלי חיים הולך ותופס פופולאריות עצומה בשנים האחרונות בישראל כמו בעולם. במהלך הטיפול המטופלים באים במגע עם בעלי חיים שונים בנוכחות של מטפל מלווה שמפקח אחר המפגש ומדריך את המטופל. אחד התחומים שבהם נצפית הצלחה פנטסטית במיוחד הוא תחום הפרעות הקשב והריכוז בעיקר בקרב ילדים.

הטיפול באמצעות בעלי חיים מתבצע בהתאם לתסמינים מהם סובל המטופל. כך למשל, במידה ומרכיב האימפולסיביות הוא המרכיב הדומיננטי בהפרעה, הילדים לומדים במהלך הטיפול כיצד לדכא את האימפולסיביות מעצם העובדה שבעלי החיים מצריכים מהאנשים שבאים עמם במגע רגישות מיוחדת.

במהלך הטיפול המטופלים מכירים בצרכים של החיה ומאמנים את עצמם לסבלנות, להקשבה, לנתינה ולמיקוד. בזכות הטיפול באמצעות בעלי חיים (נקרא גם תרפיה באמצעות בעלי חיים) מטופלים רבים מדווחים על כך שהצליחו להפחית את המינון התרופתי ולסגל לעצמם כלים להתמודדות עם הבעיות מהן סבלו.

טיפול בהפרעות קשב וריכוז לפי הרפואה הסינית

לפי הרפואה הסינית הפרעות הקשב והריכוז יכולות לנבוע ממגוון רחב של גורמים. בין היתר, מדובר על עודף של ליחה שמציפה את נתיבי האנרגיה הנקראים מרידיאנים שגורמת לחולה למחשבה איטית ולהפרעות מוטוריות, על חשיפה לקור וחוסר בצ'י, על חוסר דם ועוד. גם לתופעת ההיפראקטיביות שמהווה תסמין ליבה של הפרעות קשב וריכוז ישנם גורמים רבים לפי הרפואה הסינית שיכולים להיות למשל חום ולחות פנימיים או רוח פנימית רעה.

לאחר שלב האבחון שבו מנסה המטפל בשיטת הרפואה הסינית להבין את מקור הבעיות, הוא מתאים עבור המטופל מערך טיפולי בהתאמה אישית. לרוב הטיפול יתבסס על דיקור סיני, שימוש בתמציות צמחי מרפא, הנחיות תזונתיות והתנהגותיות מסוימות ועוד.

טיפול בהפרעות קשב וריכוז באמצעות שיאצו

שיאצו היא טכניקת טיפול במגע שמקורה ביפן. מדובר על שיטה הוליסטית שמטרת העל שלה היא להביא לחיבור המושלם בין הגוף לבין הנפש. הטיפול כולל אבחון ואיתור של הגורמים לחוסר האיזון האנרגטי, ולאחר מכן סדרה של לחיצות וסוגים שונים של מתיחות שמבצע המטפל בגופו של המטופל על מנת להסדיר את הזרימה האנרגטית.

הטיפול בשיאצו מתאים במיוחד לסובלים מהפרעות קשב וריכוז, כיוון שמצד אחד הוא מסייע למטופל להתמודד עם התסמינים המגוונים מהם הוא סובל, ומצד שני פונה לשורש הבעיה.

הטיפול בשיאצו נוגע ביכולת של המטופל להתגמש, מאפשר לו ליצור שגרה מסוימת, מחזק את הצדדים החלשים שלו, בונה את הביטחון העצמי של המטופל שפעמים רבות נפגע כתוצאה מההפרעות, מאפשר למטופל לקחת אחריות ועוד.

מה היה לנו עד עכשיו?