טיפולים לסרטן העור

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

סרטן העורסרטן העור הוא סוג הסרטן הנפוץ ביותר. שכיחות מקרי סרטן זה מידי שנה גבוהה יותר מכל סוגי הסרטן האחרים, ועלתה בלמעלה משלוש מאות אחוזים מאז שנת 1992. מדענים סבורים כי למעשה המספרים מעידים על מימדים של מגיפה.

הסוגים הנפוצים ביותר של סרטן העור הם קרצינומה של התאים הבזליים, קרצינומה של תאי קשקש ומלינומה ממאירה. שמות אלו משקפים את העובדה כי כל סוג מתחיל בחלק אחר של האפידרמיס. התאים הבזליים נמצאים רק מתחת לפני השטח החיצוני של תאי העור. תאי קשקש נמצאים באמצע האפידרמיס, ומלנוציטים הם התאים המייצרים פיגמט, הממוקמים בחלק התחתון של האפידרמיס.

ברור שמאמצי הכוונות הטובות של משרד הבריאות להגביר את תודעת הציבור לשימוש בקרם הגנה מועילים למלחמה בסרטן, אך אין די בכך. לאחר האבחון הראשוני, מבקשים מטופלים רבים סיוע ותשובות בתחום הרפואה האלטרנטיבית. החדשות הטובות הן כי הצורות הנפוצות ביותר של סרטן העור אינן מהוות סכנת חיים, והן ניתנות לריפוי אם מאתרים את הסרטן בשלב מוקדם.

טיפולים ביתיים לסרטן העור

תרופות ביתיות אינן מרפאות את המחלה אך מסייעות בשלבים השונים של ההתמודדות עם המצב.

תזונה

יש להקפיד לאכול לפחות חמש מנות של פירות וירקות מידי יום, ולצרוך במיוחד מזונות העשירים בחומרים נוגדי חמצון כגון בטא קרוטן, ויטמין C וסלניום, כגון ברוקולי, גזר ופירות הדר. המלצה זו מבוססת על למעלה מחמישים מחקרים של סרטן העור, אשר מצאו כי לאנשים עם סרטן העור קיימות רמות נמוכות יותר של רקמות נורמאליות של ויטמין A, בטא קרוטן וסלניום. בנוסף, נמצא כי הגדלת צריכת ויטמיני C, A ו-E מסייעים להגנה מפני התפתחות הסרטן.

מומלץ לכלול בתזונה שפע של דגנים מלאים, שעועית ופולי סויה, פלפלים חריפים, כרוב, עגבניות, בצל, רוזמרין, שום, ענבים, שורש ליקוריץ, תה ירוק, זרעי פשתן ושמני זית, דג לבן ופטריות שיטאקה. מזונות אלו נחשבים לנוגדי חמצון, אנטי סרטניים ובעלי מאפיינים חיסוניים.

על התזונה להיות עשירה גם באומגה 3, חומצות שומן חיוניות על מנת לסייע למניעת מלנומה. לשם כך, יש לצרוך שמן דגים ושמן זית, ולהימנע משמן תירס, שמן חריע ושמן חמניות. אפילו חמאה נחשבת לבטוחה יותר מאשר אכילת שמן תירס. המלצה זו מבוססת על אחד המחקרים האחרונים, שמצאו כי אכילת דגים לפחות פעמיים בשבוע, ובישול עם שמן זית, משפרים את תסמיני הסרטן.

יש להימנע מבשר אדום, מזון מעובד, מאכלים בעלי צבעים אדומים וצהובים, מאכלים המכילים מונוסודיום גלוטמט, סוכר, מוצרי חלב, אלכוהול, משקאות המכילים קפאין, אספרטיים ושמנים צמחיים מוקשים. בנסף, מומלץ לשתות לפחות שמונה כוסות מים מינרלים מידי יום, על מנת שתתרחש זרימה החוצה של חומרי הפסולת של הגוף.

תוספי תזונה

החומרים המזינים הבאים מומלצים לאנשים עם סרטן העור, כמו גם לשם מניעתו:

מולטי ויטמין – בעוצמה גבוהה ובתוספת מינרלים, לצריכה יומית.

בטא קרוטן לצריכה יומית.

ויטמין B קומפלקס – יש לצרוך מוצר המכיל את רוב ויטמיני B הגדולים, בצריכה יומית של מאה מיליגרם.

ויטמין C מחקרים מצאו כי הוספת ויטמין זה למי השתייה של עכברים עם מלנומה, האט את התפתחות הגידולים וזמן הישרדותם גדל. יש לצרוך אלף מיליגרם ויטמין C עם ביופלבונואידים, שלוש פעמים ביום.

ויטמין E – מדענים באוניברסיטת אריזונה מדווחים כי מינונים גבוהים של ויטמין זה מונעים סרטן עור. יש לצרוך אותו מידי יום.

סלניום במחקרי מעבדה שבוצעו על בעלי חיים שנחשפו לקרני אולטרה סגולות, העכברים שקיבלו סלניום לבליעה או למריחה, פיתחו באופן משמעותי פחות רדיקלים חופשיים ונמצאו בשכיחות נמוכה יותר לסרטן העור. יש לצרוך מוצר זה במינונים נמוכים מידי יום.

אבץ – מומלץ לצרוך חמישים מיליגרם ביום.

סידן ומגנזיום – יש לצרוך 1,500 מיליגרם סידן ו-750 מיליגרם מגנזיום, מידי יום.

חומצה פולית – יש לצרוך אותה במינונים בינוניים עד גבוהים, על פי המלצת הרופא, מידי יום.

שמנים – שמן דגים, שמן פשתן או שמן זית מומלצים לצריכה של שתי כפיות ביום.

צמחי מרפא לסרטן העור

אבקות צמחים – ניתן לערבב חלקים שווים של תמציות אבקת שורש דקורית, שן הארי, אכיניצאה, ג'ינג'ר, עלי שוש, תלתן אדום וסגול. מכניסים את התערובות לתוך קפסולות וצורכים שתי כמוסות ארבע פעמים ביום.

תמצית חלב גדילן – מסייעת לחיזוק הכבד וטיהור המערכת הגופנית. יש לצרוך 150 מיליגרם, שלוש פעמים ביום.

אמבטיות – תוספת מספר טיפות שמנים אתריים של קמומיל או לבנדר למי אמבט, מהווה השפעה מרגיעה במצב חמור של סרטן העור. אין להשתמש בשמן ברגמוט על העור או להוסיפו למי האמבטיה, אם אדם נמצא בשמש ללא הגנה, היות והוא מגביר את רגישות העור לשמש.

מה היה לנו עד עכשיו?